پیشگیری از آسیت در گله های طیور گوشتی

پیشگیری از آسیت در گله های طیور گوشتی

بیماری آسیت در گله های طیور گوشتی

همانطور که می دانید بیماری های زیادی طیور ها را دنبال می کند و اکثر بیماری های طیور سریعا بسیار طیور نیز انتقال پیدا میکنند. یکی از نوع بیماری ها میتوان به آسیت در گله های طیور گوشتی نیز اشاره کرد. اگر این بیماری سریعا درمان نشود می تواند منجر به مرگ و تلفات آن نیز شود. باید بگوییم که عوامل زیادی سبب بروز آسیت در گله های طیور گوشتی نیز می شود که ما در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد این نوع بیماری به گفتگو نیز بپردازیم.

بیماری آسیت در گله های طیور گوشتی

ریخته شدن پرهای طیور

لازم است بگوییم که این بیماری را بشناسیم نام دیگر این بیماری سندروم آسیت، بیماری آب آوردگی شکم نیز می باشد. معمولا زمانی که طیور به بیماری آب آوردگی شکم مبتلا می شود آب در ناحیه اطراف قلب و داخل محوطه شکمی آن تجمع پیدا می کند. توجه داشته باشید که آب داخل این ناحیه سبب می شود که بطن راست قلب طیور کمی گشاد شود و در نتیجه خون در آن پمپاز شود. نکته ای که بسیار حائز اهمیت در آسیت در گله های طیور گوشتی می باشد آن است که بروز این بیماری می تواند با عوارضی نیز همراه باشد.  که این عوامل در زیر به طور کامل به آنها اشاره شده است.

عوامل های ایجاد کننده آسیت یا آب آوردگی شکم در طیور گوشتی

حتما به بروز این عوامل این بیماری توجه لازم را داشته باشید بنابراین این عوامل را جدی بگیرید تا از بروز آن بتوانید به راحتی جلوگیری کنید. از مهم ترین عوامل در زیر به طور کامل نیز اشاره شده است.

عامل ژنتیکی

همانطور که می دانید طیورهای گوشتی برای اینکه سریع تر کشتار شوند بر روی آنها کارهای ژنتیکی نیز انجام می شود. معمولا بر روی طیور های گوشتی از سنین 40 روز به بعد استارت ژنتیکی نیز انجام می شود. از همین رو ممکن است این بیماری نیز انجام شود.

استرس سرمایی

استرس سرمایی در سنین کم طیور سبب افزایش بیماری های تنفسی نیز می شود یکی از علت هایی که بیماری های تنفسی می تواند عامل ویروسی و باکتریایی نیز شود بنابراین یکی دیگر از عامل هایی که آسیت در گله های طیور گوشتی می شود استرس سرمایی نیز می شود.

استرس گرمایی

استرس گرمایی زمانی که جوجه ها در حال پرورشی ایجاد می شود که افزایش دما محیط سبب کمبود اکسیژن در خون طیور می شود در این زمان ممکن است آب آوردگی شکم در طیور نیز ایجاد شود.

عامل های تغذیه

حتما باید به تغذیه طیور توجه لازم را داشته باشید. میزان مواد معدنی بسیار در تغذیه طیور و حتی دام از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد به عنوان مثال اگر مقدار پروتئین را خودسرانه زیاد کنیم می تواند سبب بیماری آسیت در گله های طیور گوشتی نیز شود.

بیماری های مادرزادی

با توجه به تحقیقاتی که بر روی این موضوع انجام شده است پی برده ایم که یکی از عامل های آسیت در جوجه هایی که از مادرهای جوان نسبت به جوجه هایی که از مادران مسن متولد می شوند بیشتر می باشد. علت آن را می توان کوچکتر شدن جثه های این جوجه ها را دانست.

بیماری های مادرزادی

بیماری آسیت مرغ تخمدار

عوامل بیماری زا

برخی از بیماری ها وجود دارد که خود عامل اصلی بروز این بیماری می شود.از جمله می توان به بیماری آنفلوا، برونشیت و نیوکاسل نیز اشاره نمود. این بیماری ها به طور مستقیم بر دستگاه تنفسی اثر می گذارد و قدرت اکسیژن رسانی کمی کاهش پیدا می کند.

علائم بروز بیماری آسیت در گله های طیور گوشتی

این بیماری دارای علائمی می باشد که حتما در صورت بروز آن باید سریعا به درمان آن اقدام کنید. یکی از علائم آن می توان به شکم بزرگ نیز اشاره کرد. هم چنین سایر این علائم به شرح زیر می باشد.

  • خمیدگی
  • نفس تنگی
  • کاهش رشد
  • گیجی و بی حالی

نتیجه گیری

با توجه به نکاتی که در مقاله درباره آسیت در گله های طیور گوشتی بیان شد پی بردیم از علائم این بیماری خمیدگی، نفس تنگی، کاهش رشد و گیجی و بی حالی نیز اشاره کرد. بنابراین در صورت بروز این بیماری حتما به دامپزشک اطلاع دهید تا اقدامات لازم جهت درمان آنها نیز انجام شود.

سوالات متداول

  1. چه عامل هایی می تواند سبب بروز این بیماری شود؟
    از جمله می توان به بیماری های ژنتیکی، استرس گرمایی و سرمایی نیز اشاره نمود.
  2. در چه زمانی باید برای جلوگیری از بروز این بیماری اقدام کنیم؟
    زمانی که علائم مانند نفس تنگی، وقفه در رشد و گیجی را مشاهده کردید حتما به درمان آن اقدام نمایید.
  3. بیماری آسیت در گله های گوشتی چیست؟
    نام دیگر این بیماری آب آوردگی شکم می باشد که در این زمان ناحیه سمت راحت طیور از آب پر می شود
چه امتیازی می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + دو =