بیماری لنگش در گاو

بیماری لنگش در گاو

علت لنگش در دام چیست و چگونه درمان می شود؟

یکی از بیماری های رایجی که دام های عزیز مواجه می شوند لنگش در گاوها می باشد. در اصل به بیماری لنگش در گاو همان پوسیدگی سم پا نامیده می شود. در واقع زمانی لنگش در گاو ایجاد می شود که در سم ها آبسه های شدیدی نیز رخ داده اند و همین سبب لنگش در دام می شود. توجه داشته باشید اگر نتوانید از این بیماری کنترل کنید سریعا به سایر ها نیز منتقل می شود.

مهم ترین عامل لنگش در گاو ها چیست؟

از آنجایی که هر نوع بیماری دارای دلایل و علت های متفاوتی می باشد. برای بسیاری از دام دار این سوال شده است که علت بیماری لنگش در گاو از چیست؟ از مهم ترین عامل ها در زیر به آنها اشاره شده است.

مهم ترین عامل لنگش در گاو ها چیست؟

وزن بالای دام در لنگش

  • عامل عفونی
    یکی از مهم ترین علت های بیماری لنگش در گاو می توان به عامل عفونی اشاره کرد. در واقع عامل عفونی خود از وجود باکتری ها و عفونت در شکاف سم ها ایجاد می شود. در این زمان سم دام ها با التهاب و درد های شدید همراه خواهد شد. ناگفته نماند در این زمان احتمال جدا شدگی سم از پا یا شکستگی سم ها وجود دارد
  • درماتیت
    در روزهای اولیه این بیماری ساییدگی سم نمایان می شود و پس از گذشت مدتی دردی در دام ایجاد می شود. اغلب گاو به این بیماری دچار می شوند. ناگفته نماند یکی از علائم درماتیت آن است که در اوایل این بیماری به راحتی آب تمیز خواهد شد. اما با گذشت زمان به یک زگیل تبدیل می شود. از دیگر مواردی که باید در مورد این بیماری بدانید، آن است که باید سریع برای درمان آن اقدام کنید. از طرف دیگر اگر به درمان آن اهمیت ندهید سبب فرسایش سم دام نیز می شود
  • بیماری خط سفید
    یکی از بیماری هایی که سبب از بین بردن سم ها می شود، بیماری قارچی می باشد. در واقع بیماری قارچی در دام ها سبب افتادن سم آنها نیز می شود.
  • رشد بیش از حد
    حتما میدانید دام ها با خوراکی که استفاده می کنند سریعتر رشد می کنند یا به بیان دیگر زمانی که وزن دام بالا می رود. سم دام هم نیز پهن می شود و یا احتمال شکستگی دارد در نتیجه در صورت هرگونه بروز مشکل سبب لنگش در دام ایجاد می شود.

درمان بیماری لنگش در گاو

بیماری لنگش در گاو سریعا در بین سایر دام ها منتقل می شود و از همین رو به چرخه اقتصادی ضربه شدیدی نیز وارد می شود. پس با توجه به مراحل درمانی که در این بخش توضیح داده است اقدام به درمان بیماری لنگش در گاو کنید. ابتدا باید اولین کاری که انجام دهید آن است که سریعا دام بیمار را با سایر دام های سالم جدا کنید و سپس با دامپزشک تماس حاصل کنید در صورت دسترس نبودن دامپزشک می توانید از اسپری تتراسایکلین برای سم دام استفاده کنی تا با این روش بتوانید آن قسمت را به خوبی ضدعفونی کنید. یکی دیگر از دارو هایی که می توان برای این نوع بیماری استفاده کرد، سولفات می باشد. علاوه بر آن جهت شست و شو از محلول فرمالین 5 درصد استفاده کنید.

یکی از بهترین داروهایی که می توان برای لنگش استفاده می شود، پماد اکتیول است که سبب از بین بردن عفونت و آبسه می شود. زمانی که شما از این نوع پماد استفاده می کنید، آبسه ای که بین شکاف پای دام وجود دارد را نرم می کند و  به مرور زمان عفونت های شکاف تخلیه می شود.

درمان بیماری لنگش در گاو

باکتری در شکاف سم گاو

راه های پیشگیری از بیماری لنگش در دام

بهتر است قبل از این که این بیماری در بین دام ها اتفاق بیفتد از بروز آن پیشگیری کنیم در واقع با پیشگیری می توان به صرفه جویی در هزینه نیز اشاره کرد از مهم ترین راهکار های پیشگیری در زیر به طور کامل اشاره شده است.

  • چک کردن مرتب سم ها
  • در صورت ابتلا دام به بیماری، سریعا آن را از سایر دام ها جدا کنید.
  • اگر محل نگهداری دام ها دارای رطوبت می باشد حتما آن را سریعا برطرف کنید
  • به طور مرتب دام ها را حمام کنید تا با این روش سم آنها به طور کامل ضدعفونی شود.
  • در تغذیه دام حتما دقت لازم را داشته باشید و خوراک آنها دارای تمامی ویتامین های لازم وجود داشته باشد.

نتیجه گیری

در این مقاله به طور کامل در مورد بیماری لنگش در گاو توضیح داده شد و پی بردیم که عامل های اصلی ایجاد کننده این بیماری، بیماری های عفونی، درماتیت می باشد و تنها برای درمان آن باید از آنتی بیوتیک ها و محلول مخصوص ضدعفونی نیز استفاده کنید . برای خرید داروهای دامپزشکی می توانید به صفحه آن مراجعه کنید.

سوالات متداول

  1. علت اصلی بیماری لنگش در گاو چیست؟
    از مهم ترین علت آن می توان عدم مرتب چک کرن سم ها، تغذیه نامناسب و خیسی و رطوبت محل نگهداری دام نیز اشاره کرد.
  2. چگونه می توان از بروز بیماری لنگش در دام جلوگیری کرد؟
    اینکه حتما در خوراک دام ها تمامی مواد مغذی از جمله ویتامین ها، کلسیم و مس نیز وجود داشته باشد.
  3. آیا وجود این بیماری سبب ضررهای اقتصادی هم می شود؟
    در پاسخ باید بگوییم بله. ضررهایی نظیر کاهش تولید شیر، کاهش وزن دام، هزینه های درمان نیز اشاره نمود.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − پنج =