بیماری مایکوپلاسما ساینوویه در طیور
یکی دیگر از بیماری هایی که بسیار در مرغ های گوشتی و تخمگذار رایج است بیماری مایکوپلاسما ساینوویه میباشد. می توان گفت که این نوع بیماری در واقع یک بیماری عفونتی به حساب می آید. بسیاری از مرغداران از بروز یا شیوع این بیماری ترس عجیبی دارند. لازم است در مورد این بیماری بگوییم که مایکو پلاسما یک نوع باکتری بسیار ریزی می باشد که دیواره سلولی هم نیز ندارد و به آسانی از فیلتر های باکتریائی نیز عبور می کند و در حفره بینی و نای پرندگان زندگی می کند. از طرف دیگر وجود این باکتری سبب مشکلات تنفسی در طیور می شود. علاوه بر ایجاد مشکلات تنفسی باعث زیان های اقتصادی به کشور و مرغ داران عزیز نیز می شود. از این زیان را می توان به کاهش تولید تخم مرغ و کاهش خاصیت جوجه درآوری نیز اشاره کرد. ما در این مقاله قصد داریم در مورد راه پیشگیری از مایکو پلاسما ساینوویه در مرغ ها نیز به گفتگو بپردازیم.
علائم بیماری مزمن دستگاه تنفس در طیور
از مهم ترین علائم می توان موارد زیر اشاره کرد. زمانی که بروز این بیماری در طیور نمایان شود حتما باید سریعا به درمان و پیشگیری آن اقدام نمایید. علائم این بیماری به شرح زیر می باشد.
- لنگش
- مشکلات تنفسی
- کاهش تولید تخم
- کاهش کیفیت پوسته تخم مرغ
- کاهش رشد طیور
- پرهای چروکیده
به چه نوعی بیماری مایکوپلاسما ساینوویه در طیور انتقال می یابد؟
اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم باید بیان کنیم. شیوع این بیماری ممکن است در هر سنی در طیور رخ دهد اما اغلب بروز آن در سنین 4 تا 8 هفتگی نیز می باشد از طرف دیگر زمانی که سن مرغ هم بیشتر می شود، سیستم ایمنی مرغ هم به همان میزان در برابر این بیماری مقاوم تر نیز می شود. اما برای بسیاری از مرغداران عزیز این سوال شده است که چگونه این بیماری به سایر طیور انتقال می یابد. یکی از راه های انتقال می توان گفت که عفونت از راه تخمدان باعث انتقال آن نیز می شود. که به این نوع انتقال، انتقال عمودی نیز می گویند. یکی دیگر از راه های انتقال از طریق دستگاه تنفس نیز می باشد که در نتیجه از راه خون در بدن منتشر می شود.
چگونه می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد؟
یکی از مهم ترین موارد جلوگیری از بروز یا پیشگیری از بیماری مایکو پلاسما ساینوویه در مرغ ها می باشد. یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری از بروز این بیماری استفاده از آنتی بیوتیک ها می باشد که مصرف آن سبب کاهش علائم این یبماری نیز می شود. هم چنین توصیه می کنیم از روش واکسیناسیون استفاده نمایید. البته ناگفته نماند که نمیتوان به طور کامل این نوع باکتری را حذف کرد. برای پیشگیری از بروز این بیماری باید روش های مدیریتی را در پیش بگیرید
همانطور که در بالا بیان شد این بیماری از طریق تخم به سایر طیور می تواند انتقال پیدا کند. از همین رو توصیه میکنیم برای تخم های گله مادری را انتخاب کنید که فاقد این باکتری باشد. نکته دوم اینک باید حتما به محل زیست گله های مادر اهمیت ویژه ای داده شود. نکته دیگر آن است که واگیری این باکتری میتواند از گله های گوشتی و مادر نیز انتقال یابد از همین رو قبل از کشتار گله های گوشتی حتما باید آزمایشات لازم بر روی آنان نیز انجام شود.
راه های درمان بیماری مایکوپلاسما ساینوویه
برای جلوگیری از انتقال این بیماری از راه تخم ابتدا باید در خوراک گله مادر 200 گرم کلرتتراسیکلین افزوده شود. هم چنین درمان این بیماری به شدت باکتری بستگی دارد هم چنین توصیه می شود که حتما 400 میلی گرم دی هیدرواسترپتومایسین به طیور تزریق شود.
نتیجه گیری
با توجه به نکاتی که در مقاله درباره مایکو پلاسما ساینوویه در مرغ ها بیان شد پی بردیم که بروز این بیماری می تواند از طریق راه تخمدان و دستگاه تنفس انتقال بیاید از همین توصیه میکنیم به راه های که در مورد پیشگیری از بروز این بیماری اشاره شده است توجه لازم را داشته باشید. هم چنین این بیماری دارای علائمی می باشد که در صورت بروز هر کدام از آنها بررسی خور را سریعا انجام دهید.
سوالات متداول
- علائم بیماری مایکو پلاسما ساینوویه در مرغ ها چیست؟
از مهم ترین علائم می توان به کاهش تولید تخم، کاهش کیفیت تخم، لنگش و… نیز اشاره کرد. - چگونه این نوع بیماری به سایر گله مرغ ها منتقل می شود؟
این بیماری می تواند از راه تخمدان و دستگاه تنفس نیز انتقال یابد. - چگونه می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد؟
برای پیشگیری از بروز آن باید از داروهای ضد مایکوپرسما به صورت تزریق یا دارویی نیز استفاده شود.