بیماری تب کیو عاملی بر سقط جنین در دام ها

بیماری تب کیو عاملی بر سقط جنین در دام ها

بیماری تب کیو در دام ها

یکی دیگر از بیماری های دامی که باعث زیان بسیاری از دامدار ها می شود، بیماری تب کیو می باشد. این بیماری سبب می شود که سقط جنین در دام ها رخ دهد. نام دیگر این بیماری را آنفلوانزای بزی نیز می باشد ما در این مقاله قصد داریم که طور کامل در مورد تب کیو و سقط جنین دام ها به گفتگو می پردازیم. یکی از نکاتی که لازم است بدانید در مورد بیماری کیو آن است که در اصل این بیماری از انسان به دام ها نیز منتقل می شود و بیماری از طریق شیر، ادرار و مدفوع نیز دفع می شود.

عوامل عفونی سقط جنین گوسفند و بز بر اثر تب کیو

بیماری تب کیو در برابر گرما و خشکی کاملا مقاوم می باشد. هم چنین این بیماری در دام ها دارای نشانه و علائم هایی نیز می باشد. که در زیر به طور کامل به آنها اشاره شده است.

  • تب
  • پنومونی
  • عفونت چشم
  • سقط جنین
  • عدم تعادل
  • بی اشتهایی
  • زردی
  • التهاب روده ومعده
  • تنگی نفس
  • تورم مغز

نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد آن است که سقط جنین معمولا در ماه های آخر آبستنی در ام ها رخ می دهد. از دیگر مواردی که باید در مورد بیماری تب کیو و سقط جنین بدانید آن است که این بیماری از راه جنسی نیز به سایر دام ها نیز انتقال می یابد. هم چنین این باکتری از طریق هوا هم نیز به دام منتقل می شود.

روش تشخیص بیماری تب کیو

حتما در بروز مشاهده این بیماری اقدام به درمان آن کنید اما قبل از اینکه وارد مرحله درمان شوید ابتدا باید تشخیص دهید که دام به این بیماری مبتلا است یا خیر. برای تشخیص این بیماری می توان جنین سقط شده را مورد بررسی و آزمایش های مخصوص قرار داد.

 

راه های پیشگیری از بیماری تب کیو و سقط جنین دام چیست؟

حتما به راه های پیشگیری از بروز این بیماری اهمیت دهید تا با این روش بتوانید از سقط جنین دام هایتان و ضرر اقتصادی نیز جلوگیری نمایید. در مرحله اول باید محل نگهداری دام را ضدعفونی و تمیز کنید. برای جلوگیری از سقط جنین دام ها ناشی از این بیماری حتما باید از کلر تتراسایکلین استفاده کنید. با روش های قید شده می تواند از بروز آن پیشگیری کنید.

راه های درمان و کنترل بیماری تب کیو چیست؟

دامپزشکان بر این باورند زمانی که سقط جنینی در دام صوزت می گیرند حتما آن دام را قرنطینه کنند تا به طور کامل ترشحات واژنی آن تخلیه شود. علاوه بر آن باید نمونه ای را برای تشخیص به آزمایشگاه ارسال کنند. حتما رعایت بهداشتی در محل نگهداری آن ها را مد نظر داشته باشید. نکته ای که باید مد نظر داشته باشید آن است با انجام واکسیناسیون می توان این بیماری را به راحتی درمان کرد. با انجام واکسیناسیون می توان از بروز سقط جنین نیز پیشگیری کرد.

راه های درمان و کنترل بیماری تب کیو چیست؟

واکسیناسیون برای جلوگیری از تب کیو

نتیجه گیری

با توجه به نکاتی که در مقاله درباره تب کیو و سقط جنین دام ها بیان شد پی بردیم که بروز این بیماری در دام ها سبب بروز سقط جنین می شود که می تواند به چرخه اقتصادی و دامدار ضرر جدی نیز وارد کند. برای جلوگیری از بیماری باید حتما به محل نگهداری آنان اهمیت دهید و حتما آن محیط را تمیز نگه دارید. برای درمان آن هم باید تزریق واکسن را به موقع انجام دهید.

سوالات متداول

  1. علائم بیماری تب کیو در دام چیست؟
    از مهم ترین علائم می توان به تب، سقط جنین، بی اشتهایی، عدم تعادل نیز اشاره کرد.
  2. چگونه می توان بیماری تب کیو را در دامها درمان کرد؟
    برای درمان آن حتما باید واکسیناسیون انجام شود تا دوره درمان نیز تکمیل شود.
  3. در صورت بروز این بیماری در دام چه اقداماتی را باید انجام دهیم؟
    ابتدا دام مبتلا را باید از سایر دام ها جدا کنیم تا ترشحات واژنی آن به طور کامل نیز تخلیه شود. هم چنین از آن نمونه برداری انجام دهیم.
چه امتیازی می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =