بیماری هیداتیدوز در دام و راه درمانی آن

بیماری هیداتیدوز در دام و راه درمانی آن

بیماری هیداتیدوز در دام چیست؟

یکی از بیماری های رایج در دام ها بیماری هیداتیدوز یا کیست هیداتید می باشد. در واقع این بیماری یک بیماری کیست عفونی به حساب می آید. بیماری هیداتیدوز را می توان یک بیماری مشترک بین دام و استان دانست. ما در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد راه درمان بیماری هیداتیدوز دام به گفتگو بپردازیم. با ما همراه باشید اما نکته مهم آن است که عامل اصلی بیماری کیست هیداتید در دام چیست؟ می توان گفت یکی از عامل های اصلی آن بیماری نوعی کرم پهن بند بند می باشد که معمولا در روده حیوانات گوشتخوار زندگی میکند و زمانی که در روده این نوع حیوانات زندگی می کند سبب رشد و تکثیر آن نیز می شود و در نتیجه از طریق مدفوع به آب و علوفه و سایر دام ها را آلوده می کند. زمانی که دام ها در حال چریدن می باشند و این علف ها آلوده به هیداتیدوز شده است به راحتی وارد دستگاه گوارش دام ها می شود. توصیه می کنیم حتما به راه درمان بیماری هیداتیدوز دام نیز اقدام کنید.

انواع کیست های هیداتیک در دام

همانطور که در بالا بیان شد این نوع انگل یا بیماری فقط مصرف سبزیجات و آب آشامیدنی آلوده نیز به وجود می آید. ناگفته نماند که هیداتیدوز می تواند در هر بخش بدن دام به وجود بیاید. نکته دیگری که لازم است بدانید آن است که این کیست هر در قسمت بدن دام که به وجود بیاید موجب اختلال در عملکرد هان بخش می شود. قاعدتا این بیماری با علائمی همراه می باشد و در زمان کشتار قابل تشخیص می باشد.

انواع کیست های هیداتیک در دام

کیست های هیداتیک در دام

علائم بیماری هیداتیدوز در دام

قاعدتا هر بیماری در هر دامی با یک سری علائم وجود دارد که توسط آن می توان به درمان آن اقدام کرد. توجه داشته باشید اگر دامدار هستید تمامی حرکات و نوع خوراک مواد غذایی دام خود را در نظر بگیرید تا در صورت هرگونه مشکل بتوان از شیوع و انتقال آن به سایر دام و حتی مرگ و میر جلوگیری کرد. در زیر به اصلی ترین علائم این بیماری اشاره شده است.

از مهم ترین علائم می توان به ایجاد کیست هیداتیک در بر کبد و ریه های دام اشاره کرد. البته در موارد فوق هم اشاره شد که احتمال دارد این نوع کیست عفونی در هر بخش بدن دام به رخ دهد. از دیگر علائم می توان به علائم آن اشاره کرد، درگیری عضو کیست ایجاد شده می باشد. از دیگر نشانه های آن در زیر اشاره شده است.

  • بزرگی کبد
  • قولنج کبدی و زردی
  • تنگی نفس
  • درد های سقف سینه
  • دیده شدن خلط های خونی
  • مشاهده خون در ادرار
  • تاری دید
  • تپش قلب

به چه روش هایی می توان کیست هیداتیک را تشخیص داد؟

به طور کلی به دو صورت می توان این کیست عفونی را تشخیص داد. ک شامل تشخیص کلینیکی و تشخیص آزمایشگاهی می باشد. در روش تشخیص کلینیکی دامپزشک اقدام به شرح حال و علائم دام می کند. هم چنین سابقه تماس با سگ را مورد بررسی قرار می دهد و در تشخیص آزمایشگاهی با استفاده از روش های تستی،رادیوگرافی و سی تی اسکن تشخیص داده می شود.

به چه روش هایی می توان کیست هیداتیک را تشخیص داد؟

کیست هیداتیک در جگر گوسفند

درمان هیداتیدوز در دام ها به چه صورت می باشد؟

راه درمان بیماری هیداتیدوز دام برای افراد دامدار بسیار حائز اهمیت می باشد. از آنجایی که سرعت انتشار این بیماری بیماری بالا می باشد و درمان آن کمی سخت می باشد. اما برای درمان آن باید از داروهایی نظیر مبندازول والبندازول جهت کوچک تر شدن کیست استفاده شود. اما باید بگوییم که مصرف آن سبب بهبودی آن می باشد ولی درمان قطعی ندارد. اگر با مصرف این دارو توسط دام بهبودی حاصل نشد تنها راه درمان آن فقط عمل جراحی می باشد که توسط جراحی آن توده را برداریم.

چگونه می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد؟

شاید تا به حال شنیده باشید که پیشگیری بهتر از درمان است. همانطور که میدانید نسبت پیشگیری از درمان راحت تر می باشد از مهم ترین راه های پیگیری در زیر به طور کامل اشاره شده است.

  1. دوری از حیوانات گوشتخوار وحشی نظیر سگ های ولگرد
  2. خودداری از کشتار های غیر اصولی و غیر بهداشتی
  3. درمان حیوانات خانگی توسط دامپزشک
  4. از بین بردن لاشه های مبتلا به این نوع کیست.

نتیجه گیری

با توجه به نکاتی که در مقاله درباره راه درمان بیماری هیداتیدوز دام بیان شد پی بردیم که درمان آن تنها داروهایی نظیر مبندازول والبندازول، کیست را به ابعاد کوچک تر تبدیل کرد. اما باید در پیشگیری بسیار دقت لازم را داشته باشیم. زیرا این بیماری توسط میکروب موجود در مدفوع حیوانات گوشتخوار انتقال می یابد.

سوالات متداول

  1. علت اصلی ایجاد شیوع بیماری هیداتیدوز چیست؟
    از آنجایی که این بیماری از یک کرم در روده حیوانات گوشتخوار زندگی می کند و زمانی از طریق مدفوع خارج می شود، محیط مورد را به آن میکروب و یا انگل آلوده می کند و آن علف توسط دام ها خورده می شوند و آن انگل به بیماری به دام و در نهایت به انسان منتقل می شود.
  2. چگونه می توان از بیماری هیداتیدوز جلوگیری کرد؟
    باید در گام اول از سگ های ولگرد دوری کرد، هم چنین از کشتار غیر اصولی و غیر بهداشتی خودداری کنیم.
  3. بیماری هیداتیدوز دارای چه علائم و نشانه های می باشد؟
    از مهم ترین علائم آن می توان به بزرگ شدن کبد نیز اشاره کرد. هم چنین این بیماری ممکن است در هر قسمت بدن دام ایجاد شود و آن قسمت را مختل کند به عنوان مثال اگر در کلیه ها ایجاد شود، سبب خونریزی در ادرار و سوزش آن می شود.
چه امتیازی می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + چهار =