علت تب سه روزه یا تب بی دوام گاو چیست؟
یکی دیگر از بیماری هایی که در گاوها رایج است و سبب ضرر های اقتصادی می شود، تب سه روزه یا تب بی دوام گاو می باشد. باید بگوییم که این بیماری از نوعی ویروس می باشد. یکی از دلایلی که نام آن را تب سه روزه قرار دادند آن است که گاو چند روزی دارای تب بالا می باشد. در روز اول این بیماری دمای تب تا 41 درجه هم خواهید رسید. در صورتی که دمای عادی بدن باید 38 درجه باشد. از طرف دیگر طی گذشت 36 ساعت تب گاو به حالت اولیه باز میگردد.. برای اطلاعات بیشتر در مورد تب سه روزه گاوی یا تب بی دوام گاو موارد زیر را به دقت مطالعه کنید.
لازم است بگوییم که بیماری های منتقله از طریق بندپایان می باشد. می توان گفت این ویروس تب زود گذر می باشد . نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد آن است که گاوهایی که قبلا با این بیماری مواجه شده اند نسبت به مواجه دوباره با آنها مقاوم می باشند. نکته دیگری که لازم است در مورد این بیماری بدانید آن است گوساله های که تازه متولد شده اند تا دوره شش ماهگی آنان به نسبت در مقابل این بیماری ایمن می باشند.
علائم بیماری تب سه روزه در گاوی
از مهم ترین علائم آن می توان به تب بسیار شدید نیز اشاره کنیم . البته این بیماری بیشتر در گاوهای شیری نیز رایج می باشد از مهم ترین علائم آن می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد.
- تب
- لرزش اندام های گاو
- کاهش شدید شیر
- عدم داشتن اشتها
- عدم توانایی جویدن غذا
- افزایش دمای مقعد
- ترشحات چشمی، بینی و افزایش ترشح بزاق از دهان
علاوه بر علائم قید شده تب سه روزه گاوی یا تب بی دوام گاو این بیماری به سه مرحله تقسیم بندی می شود که به طور کامل در زیر شرح داده شده است.
- مرحله اول که معمولا به صورت تب بسیار شدید ظاهر می شود.
- در مرحله دوم در تب سه روزه گاوی احتمال سفتی در برخی از اندام ها امکان دارد هم چنین امکان لنگی در بعضی اندام آنها وجود دارد. البته در گاوهای شیری امکان نفخ شکمی نیز رخ می دهد.
- در مرحله سوم که می توان گفت دوره بهبودی می باشد به دلیل اینکه نمی تواند از آب و خوراک به راحتی استفاده کنند. در نتیجه سبب لاغری آنها نیز می شود. اما شانس در گاو های که دارای اندام مناسبی می باشند بیشتر است. این احتمال وجود دارد که در گاو های که لاغر شدند دچار آسیب عضلانی و نخاعی شوند.
عوارض بیماری تب بی دوام گاو چیست؟
حتما می دانید که این بیماری دارای عوارضی برای گاوها می باش. هم چنین می تواند سبب ضرر به چرخه اقتصادی کشور شود. گاها این بمیاری امکان دارد که باعث تلفاتی در گله ها نیز شود. حتما اقدام به درمان آن کنید زیرا اگر سریعا اقدام نکنید ممکن است با عامل های خطرناکی روبرو شوید. همانطور که از اسم آن پیداست این بیماری چند روز طول می کشد اما می تواند اثرات منفی بر روی گاوها بگذارد.
- ناباروری موقتی تا 8 هفته
- احتمال سقط جنین در دوره بارداری در گاوهای مبتلا
- فلج دائمی
- احتمال خشک شدن شیر گاوهای شیری
- احتمال مرگ
روش تشخیص تب بی دوام در گام ها
باید حتما به طور روزانه سلامتی گاوها را مد نظر داشته باشید، در صورت بروز بیماری تب سه روزه سریعا اقدام به درمان آن کنید. برای تشخیص دقیق این بیماری باید حتما از دامپزشک کمک بگیرید علاوه بر آن تمامی علائم بالینی را باید در نظر بگیرید. تشخیص این بیماری از مواردی که در زیر اشاره شده است آسان می باشد.
- سقط جنین
- افسردگی
- خوابیدن بیش از حد
- لنگیدن، سفتی عضلات
- لرزش بدن
- افزایش تولید بزاق
با انجام آزمایش خون می توان این ویروس را به راحتی شناسایی کرد. پس با انجام آزمایشpcr وجود ویروس به راحتی تشخیص می یابد. در واقع زمانی که این آزمایش موفقیت آمیز خواهد بود که دام به این بیماری مبتلا باشد.
نحوه درمان بیماری تب 3 روزه گاوی
راهکار های وجود دارد که می توان این بیماری را درمان کرد. می توان از داروهای ضد التهاب برای بهبود از ابن بیماری استفاده کرد. توجه داشته باشید زمانی که گاو ها به این بیماری مبتلا می شوند. مد نظر داشته باشید که برای پیشگیری از این نوع ویروس حتما واکسیناسیون را به موقع انجام دهید تا به کمک آن بتوانید دام را در مقابل این بیماری مقاوم یا ایمن کنید.
نتیجه گیری
با توجه به نکاتی که در مقاله درباره این بیماری قید شد پی بردیم که این بیماری یک بیماری ویروسی می باشد و ابتلا به این بیماری سبب تب شدید در دام می شود. برای درمان آن می توان از داروهای ضد التهاب استفاده کرد و هم چنین برای پیشگیری از بیماری از واکسیناسیون استفاده کنید.
سوالات متداول
- علائم بیماری تب سه روزه گاوی چیست؟
از مهم ترین علائم می توان میتوان به بی اشتها شدن، افسردگی،سقط جنین، افزایش شدید بزاق اشاره کرد. - نحوه درمان تب سه روزه گاوی چیست؟
برای درمان آن می توانیم از داروهای ضد التهاب نیز استفاده کنیم. - چگونه می توان از بروز بیماری تب سه روزه گاوی جلوگیری کرد؟
بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری تزریق به موقع واکسن ها می باشد.