علت بیماری اسیدوز در گوسفندان
یکی از بیماری های رایج در گوسفندان، اسیدوز می باشد در واقع زمانی که تغذیه دام بیشتر می شود، وزن آن هم قاعدتا افزایش می یابد. در نتیجه دام پرخوری می کند که این پرخوری با عوارضی همراه می باشد که شامل نفخ شکمبه، افزایش ضربان قلب، بی تحرکی دام را در پی خواهد داشت. به این نوع پرخوری دام بیماری اسیدوز می گویید. حتما در صورت مشاهده علائم بیماری اسیدوز حتما دامپزشک را خبر کنید برای اطلاعات بیشتر در مورد درمان بیماری اسیدوز در گوسفندان مطالب زیر را به دقت مطالعه کنید.
علائم و نشانه های بیماری اسیدوز
حتما به علائم دام ها به طور کامل توجه داشته باشید. برای درمان دام ها هم می توانید به سایت زرین پخش مراجعه کنید، تا بتوانید به کمک دامپزشک ها از تلفات دام خود جلوگیری کنید. هم چنین در زیر به علائم بیماری اسیدوز اشاره شده است.
- بی اشتهایی شدید
- افسردگی و بی حالی
- افزایش ضربان قلب
- اسهال
- افزایش درد در ناحیه شکم
چگونه میتوان از بیماری اسیدوز پیشگیری کرد؟
همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم این بیماری از میزان رژیم غذایی دام به وجود می آید. معمولا بره ها که تازه به دنیا می آیند، در این دوره از دانه و غلات بیش از حد استفاده کنند، به با این بیماری مواجه می شوند. پس داشته باشید. حتما یک بازه زمانی مشخص برای استفاده از دانه و غلات قرار دهید. گام بعدی که باید برای بیماری اسیدوز در دام توجه داشته باشیم، شناسایی مراتع و چراگاه می باشد. حتما از علوفه مرغوب و آب کافی آن مطمئن باشید.
از دیگر عواملی که در بیماری اسیدوز در گوسفندان بسیار حائز اهمیت می باشد. انجام واکسیناسیون های قبل از دوره پرواری می باشد. با تزریق درست و به موقع آن می توانید از بیماری اسیدوز پیشگیری کنید. از دیگر راه های پیشگیری از بیماری اسیدوز در گوسفندان استفاده از سنگ نمک خوراکی می باشد. با توجه به خواصی که در سنگ نمک وجود دارد میزان ترشح بزاق افزایش می یابد از همین رو میزان اسیدی شدن شکمبه را کنترل می کند و در نتیجه باعث می شود، از بروز این بیماری جلوگیری شود.
نحوه درمان بیماری اسیدوز در گوسفندان
برای درمان اسیدوز در گوسفندان باید حتما به دامپزشک اطلاع دهید. معمولا برای درمان بیماری اسیدوز راه های زیادی وجود دارد که عبارتند از:
- تزریق ویتامین B به دام کاملا اجباریست علاوه بر آن محلول جوش شیرین حل شده را در آب دام قاطی کنید.
- برای از بین بردن نفخ شکم گوسفند می توانید اندازه یک لیوان از روغن بادام به دام دهید.
- برای جبران کم آبی بدن به دلیل اسهال می توانید از سرم قندی نمکی به مقدار نیم لیتر توشط دامپزشک به داخل سیاهرگ دام تزریق شود.
نحوه تغذیه گوسفندان شیری و داشتی
توجه داشته باشید خوراک دام ها اید سرشار از انواع ویتامین و پروتئین باشد، به طوری که با مصرف آن نیازهای غذایی را تکمیل کنند. دسته بزرگی از دام ها توسط مراتع و یا خوراک مکمل دریافت میکنند. اما نحوه صحیح آنها بسیار حائز اهمیت می باشد. در وعده غذایی حتما باید به سن، اندازه و وضعیت دام توجه داشته باشید. حتما می دانید که تغذیه مناسب در رژیم گوسفندان دارای فواید زیادی می باشد. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- افزایش وزن گوسفندان
- باروری بالا
- کاهش مرگ و میر
- کاهش خطر بیماری
- زیاد شدن شیر در گوسفندان
- رشد سریع تر
از دیگر مواردی که باید در تغذیه دام ها به آنها توجه شود دسته بندی آنها می باشد. به طور کلی به 5 دسته تقسیم بندی می شوند که شامل خوراک دهی به هنگام شیرهی، بره زایی، آبستنی، جفتگیری و خشکی می باشد.
نتیجه گیری
با توجه به نکاتی که در مورد بیماری اسیدوز برای گوسفندان بیان شد پی بردیم که این بیماری به دلیل پرخوری خود دام بوجود می آید که باید تغذیه دام بسیار توجه کرد که در مقاله به طور کامل به آن اشاره شد.
سوالات متداول
- بیماری اسیدوز در گوسفندان به چه علتی رخ می دهد؟
زمانی که گوسفندان بیش از حد پرخوری می کند با نفخ شکمی، بی حالی و… رو به می شود از همین رو این بیماری بروز می دهد. - چگونه می توان بیماری اسیدوز را درمان کرد؟
با استفاده از تزریق ویتامین B و هم چنین در آب دام جوش شیرین حل شده را قاطی کنید. - تغذیه دام اگر مناسب و به درستی انجام شود چه فوایدی دارد؟
مرگ و میر کاهش می یابد و هم چنین دام ها سریع تر رشد می کنند.